Päätin 2.2.2009 blogikirjoitukseni seuraavaan:
"Jos hallitustyöskentelyn sisältöä ei jatkuvasti kehitetä voi siitä muodostua ”syödään pihvit ja juodaan kahvit” kerho ja näin hallituksesta tuleekin kehityksen jarru ja useimmiten operatiivisen johdon kumileimasin. Hallituksen pätevyys on jäsenten pätevyyttä ja yhteistyökykyä ensisijaisena kohteena yrityksen menestyminen. Hyvältä hallitukselta on lupa odottaa kriittisyyttä myös säännölliseen itsensä arvioimiseen."
Enpä silloin arvannut, että hallitustyöhön liittyvä pohdinta, valmennus ja käytännön työskentely hallituksissa saisi omalla kohdallani sellaiset raamit kuin on tapahtunut. Kuluvalla viikolla olin tiistaipäivän Oulussa alustajana 15 pienyrittäjän keskellä teemalla "hallitustyön kehittäminen" ja keskiviikkona parisen tuntia Joensuussa samasta aiheesta. Kiinnostus aihetta kohtaan on selkeästi kohonnut parissa vuodessa. Kiperiä kysymyksiä toisensa jälkeen ja Oulusta jäi pitkä lista kotitehtäviä asioista joihin siellä en pystynyt vastaamaan. Olisiko tuosta taantumasta ollut apua pohtimaan hallitustyön tehostamista - näin vakaasti uskon.
Kahden vuoden aikana olen yhä enemmän vakuuttunut, että hallitustyössä pitää olla saumaton yhteys koko organisaatioon oli se sitten 2 tai 100 henkilöä.Strategian kehittäminen ja strategisten päätösten tarve on yhä enemmän ja enemmän reaaliajassa kiinni. Mielestäni hallituksien jäseniltä ja yritysjohdolta vaaditaan kykyä ajatella ajassa sekä osaamista aktiiviseen viestintään. Toimiva viestintä alhaalta ylös, sivusuuntaan ja ylhäältä alas ehkäisee ongelmien syntymistä parhaalla mahdollisella tavalla. Sitä joutuu vaan hämmästelemään yhä useammin, miksi se ei toimi.Miksi halvin työkalu "viestintä" jätetään käyttämättä. Onko liian helppoa turvautua pelkästään sinänsä mainioihin sähköisiin menetelmiin, joissa ei mielestäni koskaan päästä varmistamaan tarpeeksi hyvin, onko viesti todella ymmärretty. Toimivin sosiaalinen media on konkreettinen viestinnällinen yhteys naamanilmeineen ja vartalon hetkutteluineen. Mutta miten sitten kaiken kiireen ja mylläkän keskellä ehditään riittävään kontaktiin. Ei se muuten onnistu kuin priorisoimalla asioita ja miettimällä syvällisesti viestinnän tärkeyttä johtamisen tukena.
perjantai 5. marraskuuta 2010
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)